Starenje je neminovan proces, ali taj proces nekada ne doživljavamo svi na isti način. Nekome je genetika naklonjena, pa duže ostaje mladolikog izgleda, dok drugi veoma rano dobijaju bore i izgledaju deceniju starije nego što inače jesu. U današnje vreme estetske promene dostupne su skoro svima, iako ima tretmana koji su i dalje poprilično skupi, postoje i razne procedure koje ne moraju biti paprene. Nekome je dovoljno da povrati svežinu i jedrinu na licu, neki žele da smanje vidljivost bora, a neki da ulepšaju svoj osmeh. 

Kada se radi o estetici lica ona podrazumeva savremene metode, koje su pritom neoperativne, a krajnji cilj je poboljšanje estetskog izgleda, ali i vraćanje samopouzdanja. Estetska stomatologija u veoma kratkom roku, i uz pomoć raznih procedura, može vam omogućiti da imate prelep i pre svega zdrav osmeh. Povećanje estetske vrednosti desni i zuba, automatski čini osobu zadovoljnijom i nasmejanijom, što je svakako pozitivna strana stomatologije. 

Keramičke fasete za blistav osmeh

Ukoliko ste nezadovoljni izgledom svojih zuba i desni, onda su za vas pravo rešenje viniri za zube, odnosno keramičke fasete. Bez obzira da li imate određenih dentalnih problema ili prosto želite da poboljšate izgled iz estetskih razloga, viniri za zube će vam omogućiti blistav osmeh. Keramički materijali su veoma otporni pa im je i vek trajanja znatno dug. Ukoliko se pravilno održavaju keramički viniri za zube mogu trajati i do 30 godina. U velikoj meri menjaju izgled i daju samopouzdanje, jer za veoma kratko vreme možete imati osmeh o kom ste maštali godinama.

Cena im jeste znatno skuplja nego kada se rade od kompozitnih materijala, ali kada se pogledaju sve prednosti, od lepšeg izgleda do trajnosti, isplati se uložiti u njih. Da bi se ugradile fasete potrebno je izbrusiti zube, a sama procedura nije bolna ali može biti malo neugodna. Sve se ovo radi da bi se dobio odličan oblik. Kada se ugrađuju viniri za zube procedura je takođe bezbolna, ali malo neprijatna. No prep fasete su one fasete koje imaju samo estetsku funkciju, pa u tom slučaju nema brušenja ni drugih neprijatnosti.

Neoperativno zatezanje lica

3D mezoniti je inovativna tehnika kojom se zateže i podiže koža lica. Elastične niti se postavljaju u raznim pravcima i to u sve nivoe kože. Nakon samog tretmana, pacijent dobija potpuno prirodan izgled koji je značajno podmlađen. Nekada su se koristile niti od platine i zlata, a danas se koriste biorazgradivi materijali, koji imaju sposobnost da se resorbuju, i to u periodu od 4 – 8 meseci. Na njihovom mestu nastaju potpuno nova vlakna kolagena, koja dovode do veoma efikasnog lifting efekta. 

Nakon pregleda i razgovora sa pacijentom, procedura otpočinje nanošenjem anestetika u obliku kreme. Kada nakon 20 minuta anestetik počne da deluje, lekar će uz pomoć veoma tankih iglica ubrizgati mezonite u vašu kožu. Sama procedura traje oko 30 minuta, a u zavisnosti od kože rezultati mogu trajati i do dve godine. Nakon procedure, koža je zategnuta i podmlađena, zadržava se prirodna mimika lica, a obrazi dobijaju jedrinu. 

Dermalni fileri

Gotovo ceo svet je postao opsednut hijaluronom, a on se nalazi u svim kozmetičkim preparatima. Sadrže ga tonici, serumu i kreme, pa nije ni čudo što su hijaluronski fileri toliko popularni u estetici lica. Vaše lice, vrat ali i dekolte mogu biti lepši, mlađi i znatno blistaviji ako svoje poverenje poklonite stručnjacima sa iskustvom.

Hijaluron veže veliku količinu vode pa na taj način popunjava bore i vraća koži svežinu. Odlično stimuliše proizvodnju kolagena ali i elastina, i tako značajno usporava starenje kože. Ovi fileri su veoma popularni i za povećanje, preoblikovanje ili konturisanje usana. Sam tretman mora biti prilagođen vašem licu, kako bi se održao prirodan izgled. Važan je i odabir filera koji ima određenu čvrstinu ali i gustinu. 

Skin booster

Ova metoda je namenjana koži koja je izgubila svoju elastičnost, a potrebno ju je negovati i dodatno nahraniti. Kako bi se postigao dobar rezultat preporuka je da se odradi serija tretmana koji su prilagođeni tipu vaše kože. Redovna primena tretmana dovodi do poboljšanja izgleda same kože, koja je jača i zdravija. Procedura traje oko 30 minuta a uz pomoć kanile ili tankih iglica preparat se aplikuje u kožu.

Pacijent odmah nastavlja sa svakodnevnim aktivnostima. Potrebno je da se nakon procedure 3 dana ne izlažete sunčevim zracima, kao i da ne posećujete saunu ili solarijum. Efekat ove procedure počinje da se uočava nakon 3 dana, a kako vreme prolazi efekat je sve izraženiji. Skin boosteri se mogu kombinovati sa drugim tretmanima, i to sve u zavisnosti od stanja i potreba kože.