U današnjem vremenu, može se primetiti veliki broj raznolikih građevina poslovne i privatne namene, koje su izuzetno luksuzne, unikatne i privlače značajnu pažnju prolaznika i posetioca. Kada su u pitanju poslovne zgrade – predstavništva sa kancelarijama, pogoni za obavljanje delatnosti i slično, veoma je bitno da budu uređeni u skladu sa standardima bezbednosti, održivosti i kvaliteta, kao i da budu privlačni posetiocima.

Postoji veliki broj elemenata koji ostavljaju snažan prvi utisak, jedan od njih je svakako uređenost spoljašnjih zidova, što se može primetiti i prilikom prolaska pored objekata. Pored toga, dizajn enterijera – opremljenost hodnika i čekaonica, kancelarija, šaltera i drugih prostorija i elemenata, važno je za osećaj udobnosti i komfora svih onih koji posećuju poslovne ambijente.

Ventilisane fasade – dizajn koji privlači pažnju

Idealan izbor za objekte poslovne namene jestu ventilisane fasade, bilo da su u pitanju hoteli, predstavništva ili druge zgrade. Reč je o izuzetnom omotaču koji ima sjajna termička svojstva, kvalitet, moderan dizajn i dugovečnost koja je nenadmašna u današnjem vremenu. Razlika u odnosu na klasičan sistem fasadiranja jeste što postoji međuprostor, odnosno sloj ventilacije vazduha. Cirkulacija vazduha vrši se između spoljašnjeg dela fasade i svih unutrašnjih slojeva, što omogućava difuziju vodene pare i sprečava oštećenja, uticaje temperatura i vremenskih prilika na umanjenje efekata omotača. Ventilisana fasada ima brojne uloge, zbog čega je važna prilikom izgradnje svih objekata, a posebno poslovnih, luksuznih i onih za koje je privlačna estetika imperativ prvog utiska.

Naime, pored odvođenja vodene pare, vrši otklanjanje kondenzacije ukoliko nastane, smanjuje zagrevanje zida tokom leta, tako da pruža bolju izolaciju enterijera. U sistemu ventilisane fasade, najbolje je koristiti mineralnu vunu, koja pruža maksimum benefita. Konkretno, ovakva ventilisana fasada pruža termičku i protivpožarnu zaštitu, odličnu izolaciju ambijenta i paropropusnost. Konkretno, toplotna zaštita je na visokom nivou tokom zime, kao i izolacija od visokih letnjih temperatura. Vuna je materijal koji ne gori, pa je zaštita od požara zagarantovana, a pruža istovremeno i zvučnu izolaciju, što je važno za objekte u urbanim sredinama.

Paropropusnost je svojstvo prenošenja vodene pare kroz sistem zidova, zbog čega i postoji ovakav sistem fasade sa ventilacijom. Pored svega što je već navedeno, važno je napomenuti da ukoliko je sistem postavljanja fasade kvalitetan, estetika – boje, dezeni, šare, brendirani natpisi, kao i stolarija, izgledaće perfektno dugi niz godina, i trajati bez promena i uticaja „zuba vremena“.

Kancelarijske stolice – deo enterijera za osećaj komfora

Pored toga što inventilisane fasade pružaju prednosti kvalitetu, dizajnu i trajnosti objekata, postoje i elementi enterijera zahvaljujući kojima se ostavlja snažan prvi utisak. Jedan od njih su i kancelarijske stolice, koje su neizostavan nameštaj u radnim prostorijama, ali i hodnicima, odnosno čekaonicama. Danas su dostupni brojni modeli kancelarijskih stolica, koji se razlikuju prema materijalu izrade, performansama i dizajnu. Posebno su popularne varijante sa točkićima, koje se jednostavno pomeraju i kreću kada je to potrebno. Pored toga, imperativ prilikom odabira jeste udobnost i komfor koji pružaju, kako za zaposlene koji ih svakodnevno koriste, tako i za posetioce.

Kako sastanci mogu trajati nekada i do nekoliko časova, važno je da kancelarijske stolice pruže osećaj relaksacije i udobnosti, što obezbeđuju udobni nasloni za leđa i ruke.

Anaks kancelarijske stolice

Bez obzira da li postoji mehanizam točkića, važno je da budu komforne, i da svako može udobno da sedne bez obzira na to koliko će se zadržati. Podešavanje visine i položaja naslona karakteristike su inovativnih stolica za kancelariju, a podrazumeva se izuzetna stabilnost i bezbednost u svakom trenutku korišćenja. U zavisnosti od namene – da li se postavljaju ispred radnih stolova, velikih za sastanke, ili niskih za kratke razgovore, preporučuju se i različite dimenzije stolica za kancelarije. Za čekaonice i hodnike uglavnom se biraju kompaktni modeli, koji su udobni, u kombinaciji sa klub stočićima, a za sastanke varijante većih dimenzija, poput fotelja.

Postoji veliki broj različitih elemenata koji pokazuju kakav je stil i uređenost poslovnih objekata, a značajni su kako oni koji ostavljaju snažan prvi utisak, tako i drugi koji se mogu uvideti prilikom posete i ulaska u enterijer. Inventilisana fasada predstavlja bitan sistem postavljanja zaštitnih slojeva i oblaganja zidova koji utiče na dugotrajnost objekata, kvalitet i pruža brojne benefite. Pored toga, čini da prvi utisak bude sjajan, jer će zidovi imati sveže tonove boja, postojanost, urednost i luksuzan izgled. Pored toga, kancelarijske stolice su neophodne svakom enterijeru poslovne namene, pa se biraju sa aspekta kvaliteta, udobnosti i dizajna. Bilo da posetioci borave u prostoru nekoliko minuta ili nekoliko časova, neophodno je obezbediti im udoban ambijent u kojem se mogu osećati relaksirano i jednostavno – kao kod svoje kuće.